Suuri Alija-aalto alkanut Israeliin

Olimme perheemme kanssa pääsiäisenä matkalla Helsingistä Tel Aviviin, emmekä voineet olla huomaamatta samalla lennolla olevaa valtavaa joukkoa Ukrainasta pakenevia juutalaisia perheitä, äitejä lapsineen. Ukrai-nassa asuu suuri juutalaisväestö ja sodan keskellä tuhannet Ukrainassa asuvat juutalaiset ovat tehneet Alijan, paluumuuton Israeliin.

Raamattu puhuu Jeremian kirjan 16. luvussa maahanmuutosta, joka jättää varjoonsa jopa juutalaisen kansan exoduksen Egyptistä. Tämän yliluonnollisen muuton saa aikaiseksi Jumala itse, joka lupaa tuoda juutalaiset takaisin ”pohjoisesta maasta ja kaikista muista maista”. Jeremia profetoi, että tähän pohjoisesta tulevaan exodukseen liittyy suuri joukko ”kalastajia” ja ”metsästäjiä”, jotka metsästävät juutalaiset kaikilta vuorilta, kukkuloilta ja kallionrotkoista.

Missiomaailma on tukenut vuosia Ukrainassa ja Venäjällä järjestettäviä alija-seminaareja, jota ovat vetäneet Israel-työmme johtajat Dima ja Ella Brodkin. Viime vuonna valmistelimme Ukrainaan suurta Alija-seminaaria ”kalastaaksemme” lisää juutalaisia Israeliin, mutta se jouduttiin koronan takia perumaan. Näyttää siltä, että nyt on tullut ”metsästäjien” aika.

Vierailimme pääsiäisen aikaan BeerShevassa, missä sijaitsee Missiomaailman perustama avustuskeskus Armontalo. Dima ja Ella ovat itse muuttaneet Venäjältä Israeliin noin 20 vuotta sitten. Heillä on omakohtaista ymmärrystä siitä, mitä maahanmuutto vaatii ja mitä haasteita paluumuuttajilla voi olla Israelissa. Sen takia he ovat erinomainen apu venäjää puhuville paluumuuttajille. Lisäksi Armontalolla jaetaan soppaa kahdesti viikossa ja sieltä saa humanitääristä avustusta ja peruselintarpeita. Brodkinit vahvistivat meille, että nyt tapahtuu paljon ihmeitä juuta-laisten ja pakolaisten keskuudessa.

Monet juutalaiset ovat nyt valmiita lähtemään takaisin Israeliin. Vastaanottokeskuksemme palvelee heitä BeerShevassa auttaen heitä kotiutumaan uuteen maahan. Heitä autetaan ruoka- ja vaateavun lisäksi myös virastoasioissa sekä työpaikan ja opiskelupaikan löytämisessä.

Kiitos jokaiselle Missiomaailman ystävälle tuestanne ja rukouksista!

Markus ja Marjaana Korhonen

 

Arviolta 200 000 juutalaista pakenee Ukrainan sodan takia Israeliin. Tue Aljaa Israelin viitteellä 4310.