Ryhdy kummiksi
Olen kiinnostunut ryhtymään kummiksi:

Missiomaailman kummitoiminnassa on mahdollista alkaa kummiksi yksittäiselle lapselle tai kokonaiselle lapsiryhmälle. Kummiohjelmamme toimii kolmessa kohteessa: Intian Deborah-kodissa, Pakistanin Lahoren koulussa sekä Sosuan slummikoulussa Dominikaanisissa.

Intian Deborah-kummius

Deborah-kummina toimit Intian Jeyporen lasten kasvatuksen, koulutuksen, terveyden ja ravitsemuksen hyväksi. Deborah on ainoa kristillinen orpokoti Jeyporessa. Deborah-kodin tukeminen on hieno mahdollisuus luoda kestävä pohja lasten elämään, sillä lapsista 80 %:lla on hindutausta ja useimmat heistä kuulevat opetusta Jeesuksesta vasta kummikohteessamme.

Deborah-koti perustettiin 13 vuotta sitten seitsemälle katulapselle. Yhdistyksemme on ollut alkuajoista saakka ylläpitämässä kotia. Pitkäjänteinen työ on tuottanut hedelmää. Kodista on valmistunut jo kymmenittäin nuoria, jotka välittävät evankeliumia eteenpäin Intiassa. Deborah-kummius antaa sinulle mahdollisuuden olla muuttamassa satojen intialaisten lasten elämän.

Pakistanin koulukummius

Koulutus on monen pakistanilaisen lapsen suurin haave. Missiomaailman perustamaan Pakistanin köyhien kouluun on valtavasti hakijoita. Paikalliset koulutetut työntekijät tutustuvat hakijoiden taustoihin ja vanhempiin, jotta pystyvät seulomaan kouluun ne, jotka ovat huonoimmassa asemassa. Koulutus on lapsille suuri lahja, joka antaa hyvät lähtökohdat heidän elämälleen. Koulukummina voi vaikuttaa pysyvää muutosta lasten koulutuksen laatuun ja koulun lapsiin, opettajiin ja sitä kautta myös ympäröivään yhteisöön. Koulun henkilökunnan tavoitteena on kasvattaa Pakistaniin tulevaisuuden johtajia, jotka rakastavat Jeesusta. Koulussa tarjottava päivittäinen lämmin ateria on myös tärkeä osa koulun arkea, sillä useimmat lapset eivät saa riittävästi ravintoa kotonaan.

Sosúan slummikoulukummius

Voisitko sinä alkaa tukemaan vaikeassa tilanteessa olevia lapsia Dominikaanisen tasavallan Sosúan kaupungissa?

Koulun perustaja ja rehtori Evely Peniche on esittänyt kutsun tulla auttamaan ja kouluttamaan slummin lapsia. Koulu on kasvamassa ja toimii lähes ilman valtion apua.

Kummitoiminnassa sinulle on nimetty oma kummilapsi Sosúan slummikoulussa. Kummeilla on mahdollisuus seurata lapsen kehitystä, rukoilla oman kummilapsen puolesta ja saada kummilapselta kuulumisia vuosittain kirjeen ja valokuvan kera. Kummituki menee myös koko slummikouluyhteisön hyväksi. Näin voimme turvata sen, että kaikki lapset saavat tasaisesti jatkaa koulussa, eikä kukaan lapsista joudu keskeyttämään sen vuoksi, että esim. yksittäisen kummin tuki Suomesta keskeytyisi.

Ilmoittaudu kummiksi

Voit ilmoittautua kummiksi täyttämällä kaavakkeen tai ottamalla minuun yhteyttä sähköpostilla.

Kummina voi toimia periaatteessa kuka vain: yksittäinen henkilö, perhe, yritys tai esim. soluryhmä. Kun olet ilmoittautunut, lähetämme sinulle postitse tietopaketin, jossa on ohjeet jatkosta.

Kuukausittaisen tuen määrän voit valita itse, mutta suosittelemme alarajaksi 25 euroa tai 300 euroa kerran vuodessa. Tuki mahdollistaa lasten kehitykselle kestävän pohjan ja voimme kehittää arvokasta työtä Deborah-kodissa ja Pakistanin koulussa edelleen.

Marjaana Korhonen
Kummikoordinaattori
marjaana@missiomaailma.fi