PELASTAKAA TIILIPOIKA CHOTOO!

Katseeni osui Lahoren miljoonakaupungissa sivukadulle tiiliä kantavaan poikaan ja aasiin. Poika raukalla näytti olevan ylivoimainen työsarka tehtävänä yksin aasinsa kanssa. Valtava tiilikuorma odotti siirtoa. Sain vain pienen väkinäisen hymyn kun pysähdyin paikalle. Sain selville, että poikaa kutsutaan nimeltä Chotoo, mutta se ei ole hänen oikea nimensä. Pojan silmät ja olemus kertoivat tuskasta.

Koko illan sydämestäni kuului kehoitus: ”Pelastakaa tiilipoika Chotoo!” Tiilityötä tekevät lapset eivät elä usein pitkään, sillä heidän työantajansa eivät päästä heitä helpolla. Ehkä tiilikuorman siirtämisestä oli luvattu palkaksi muutama kolikko, jonka hänen perheensä tarvitsi juuri sinä iltana. Kuinka kauan poika jaksaisi raskaiden tavaroiden kantamista? Tuskin enää pitkään!

Ymmärsin, että meidän oli toimittava nopeasti, että voisimme pelastaa Chotoon. Työntekijämme jäljittivät hänen perheensä ja saimme tietää, että he ovat muslimeja. Aloin rukoilla, että vanhemmat ymmärtäisivät sen, että Chotoon pitäisi päästä kouluun rahan ansaitseminen sijaan.

Muutaman päivän jälkeen sain iloisen viestin:

”Minun nimeni on Nomi ja olen kymmenen vuotias. Minulla on kaksi siskoa ja veli. Päivittäin teen työtä aasin kanssa kuljettaen rakennusmateriaaleja kuten tiiliä työmaille. Ansaitsemallani rahalla autan perhettäni saamaan ruokaa. Olen vanhin lapsi perheessä eikä meillä kukaan käy koulua. En osaa lukea, mutta tänään luoksemme tuli veli Robin joka pyysi vanhemmiltani, voisinko aloittaa koulun ja lopettaa tiilienkantamisen. Onneksi vanhempani lupasivat, että voin aloittaa koulun! Veli Robin antoi minulle tämän uuden paidan ja järjesti minulle koulua varten puvun ja koulukirjat.”

Onnen kyyneleet tulivat minun silmääni lukiessani tämän viestin. Kuka tietää, mikä tästä pojasta vielä tulee? Yksi asia on ainakin varmaan, Chotoo saa kuulla koulussamme Jeesuksesta. Jeesuksesta, joka haluaa pelastaa kaikki Lahoren unohdetut lapset!

Chotoon kaltaisten lapsien ostaminen raskaasta työstä vapaaksi ei ole helppoa. Usein joudumme käymään pitkiä neuvotteluja ja maksamaan perheille ”menetetyt ansiot”. Se on kuitenkin sen arvoista, sillä koulu avaa lapselle mahdollisuuden parempaan elämään ja Jeesuksen tuntemiseen.

Näitä unohdettuja lapsia voi auttaa lahjoittamalla nyt kiireellisimpään tarpeeseen. Tarvitsemme nopeasti varoja, että voimme ostaa Chotoon ja muita lapsia vapaaksi raskaasta työstä ja johdattaa heidät kouluun.

Haluaisitko sinä auttaa meitä tässä työssä?

Kiitos lahjastasi!

LAHJOITA

VERKKOPANKISSA

Missiomaailman lahjoitustili

FI25 1146 3001 0168 04
SWIFT: NDEAFIHH
NORDEA

Siirry omaan verkkopankkiisi vieressä olevista painikkeista. Käytä viitettä 123.

LAHJOITA

PUHELINSOITOLLA

Missiomaailman lahjoituspuhelin

 

0600-94722

 

(10,26 €/puhelu + pvm)

Missiomaailma ry, PL 32, 33401 Tampere