Tukesi ja rukouksiesi avulla olemme onnistuneet pelastamaan yhteensä 56 ihmistä Afganistanista!

Saran perhe pakomatkalla.

Viimeisessä uutiskirjeessämme kerroimme seitsenhenkisen kristityn afgaaniperheen pelastumiskertomuksen. Sen yhteydessä haastoimme Missiomaailman ystäviä kirjoittamaan lisää nimiä ”Afganistanin Schindlerin listaan”. Meillä on nyt iloisia uutisia: tukesi ja rukouksiesi avulla olemme onnistuneet pelastamaan yhteensä 56 ihmistä Afganistanista!

Yksi näistä pelastetuista on 20-vuotias Sara, jonka pakomatkan käänteet Kabulissa kuvaavat hyvin Jumalan ihmeitä pelastusoperaatioissa. Eräänä yönä puhelimeni soi: ”Hei täällä Sara. Minua pelottaa kauheasti…sukulaiseni ovat radikaaleja muslimeja. He ovat saaneet selville, että olen kääntynyt kristityksi ja yksi heistä soitti minulle juuri ja ilmoitti, että he aikovat tappaa minut. Tämä mies ilmoitti, että hän tulisi hakemaan minut huomenna klo 10 ja veisi minut tuomittavaksi kotikylään. Minulla ei ole paikkaa, mihin voisimme perheemme kanssa piiloutua.”

“Miten heidän pelastamisensa onnistuisi ennen seuraavaa aamua klo 10?”

Olimme suunnitelleet Saran perheen pelastamista Kabulista jo pitkään ja tätä operaatiota johti paikallinen agentti. Nyt operaatio pitäisi toteuttaa etuajassa. Kyse oli elämästä ja kuolemasta! Hyvä Jumala, miten heidän pelastamisensa onnistuisi ennen seuraavaa aamua klo 10? Aikaa oli vain muutamia tunteja, sillä Afganistanin kello on 3 tuntia Suomen aikaa edellä! Yön aikana Saran perheelle yritettiin järjestää paikkaa turvataloon Kabulissa, mutta huoneet olivat jo täynnä. Koko yön koitimme saada kiinni agenttia, jonka kautta Saran perheelle voisi hälyttää apua. Vastausta ei kuitenkaan tullut.

Todellinen shokkiuutinen tuli Saralta aamulla klo 5.30: ”Olen sairastunut ja jouduin menemään sairaalaan. Minulla on kanyyli käsivarressa, kuumetta, yskää ja raskas hengitys.” Sara oli joutunut sairaalaan pahimpaan mahdolliseen aikaan. Perhe odotti häntä kotona ja kello lähestyi jo kymmentä. Sukulaismies voisi tulla minä hetkenä hyvänsä.

Aika kului. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi vedota Saraan: ”Lähde heti ulos sairaalasta ja palaa nopeasti kotiin! Ota mukaan perheesi ja tavarasi ja juoskaa nopeasti ulos talosta.” Jokainen sekuntti tuntui ikuisuudelta. Lopulta tuli Saralta vastaus: ”Nyt olen ulkona sairaalasta ja matkalla kotiin hakemaan laukkuni ja perheeni.”

Hetken päästä tuli viesti agentilta: ”Auto on jo matkalla!” Nopeasti Saran perhe ja tavarat onnistuttiin pakkaamaan autoon ja matka kohti uutta maata ja Missiomaailman vastaanottokeskusta saattoi alkaa.

Saran tarina on kuin suoraan jännityselokuvasta, kuten niin monien muidenkin kristittyjen, jotka ovat pelastuneet talebanien käsistä. Erona on kuitenkin se, että nyt on kyse tosielämästä ja 56 hengestä, joita olemme jo saaneet yhdessä pelastaa. Tässä käsikirjoituksessa sinun paikkasi on korvaamaton. Loppunäytöstä ei ole vielä nähty ja etsimme koko ajan lisää pelastettavia. Unelmoitko kanssamme sadoista pelastuneista kristityistä? Yhdessä voimme saada aikaan paljon. Kiitos rukouksistasi ja tuestasi!

Markus Korhonen
Toiminnanjohtaja

Kristittyjen pelastusoperaatiota voit tukea Afganistanin viitteellä: 4653