Haluatko kirjoittaa lisää nimiä Afganistanin “Schindlerin listaan”?

Kuvassa pelastunut perhe pakomatkalla erämaassa.

Seitsemän ihmistä pelastettu!

Muutama päivä sitten minulle annettiin ­numero ja pyydettiin soittamaan siihen pikaisesti.

Puhelimeen vastattiin Afganistanista. Vastaaja oli nainen, joka itki ja puhui pelokkaalla äänellä: ”Piileksimme erämaassa, emme ole moneen päivään syöneet. Lapsemme nukkuvat maassa kivien päällä. Meidät on hakattu ja talebanit ovat uhanneet tappaa meidät kaikki sen tähden, että olemme kristittyjä ja toi­mineet naisten sekä ihmisoikeuksien puolesta. Kuolemme nälkään, eikä meillä ole ketään, joka auttaisi. Voitko sinä auttaa meitä pääsemään ulos maasta?”

Tämä dramaattinen puhelu vavisutti minua. Olin varmistanut luotettavista lähteistä, että perheen tilanne oli totta ja että heidät tunnettiin. Perheen pelastaminen tuntui kuitenkin yksinkertaisesti aivan mahdottomalta. Ymmärsin, ettei perhe selviäisi enää montaa päivää hengissä. He piileskelivät äärimmäisen vaarallisella vyöhykkeellä. Väärää liikettä ei saisi tapahtua. Se voisi olla kohtalokasta niin perheelle, kuin auttajille. Tarvitsisimme ammattilaisia, jotka pystyisivät toteuttamaan nopeasti pelastus­operaation vaativissa olosuhteissa.

Seuraavien tuntien aikana soitin ympäri maailmaa. Lopulta oikea kontakti löytyi. Sovimme tämän luotettavan organisaation kanssa perheen pelastamisesta ja toimintaohjeista. Sain tietää, että pelastusope­raatio maksaisi noin 14.000 euroa eli yhden hengen pelastamisen hinta olisi 2000 euroa. Onko se kallis hinta? Eihän mikään voi korvata ihmishenkeä.

Kaikki alkoi olla valmista: operaatio toteutettaisiin 12 tunnin sisällä. Suunnitelmat voisivat muuttua nopeasti, mutta valmiudessa piti olla koko yö. Ne olivat pitkiä yön tunteja, rukoilin Jumalaa antamaan perheelle voimaa ja sulkemaan talebanien silmät. Sitten tuli yllättävä takaisku. Juuri kun operaation piti alkaa, taleban ilmoitti sulkevansa kaikki maan rajat. Tästä uutisoitiin myös eri medioissa Suomessa asti. Helpotus oli suuri, kun aamulla kuulin, että perhe on vielä elossa. Seuraavana iltana operaatio käynnistyi uudelleen. Kaiken piti tapahtua huomiota herättämättä.

Jokainen minuutti odotusta tuntui ikuisuudelta. Vihdoin puhelimeni soi, kädet täristen tartuin siihen: Mission completed! Perhe on pelastettu ja päässyt pois Afganistanista! Heidät on ohjattu eteenpäin turvalliseen paikkaan.

Seuraavana aamuna päätimme soittaa vaimoni Marjaanan kanssa perheelle. Tuttu naisen ääni puhelimessa vastasi, mutta nyt täynnä iloa ja toivoa. Videokuvan avautuessa koko perhe tervehti meitä lämpimästi. Näemme ensimmäistä kertaa kauniin ja suloisen afgaaniperheen, he näyttivät siinä hetkessä kaikki enkeleiltä. Onnen kyyneleet valuivat poskiltamme, kun kertasimme tapahtumia, jotka eivät tule unohtumaan koskaan sydämistämme. Perhe oli juuri aloittamassa lounasta, lasten ilo näkyi ja kuului. He olivat olleet syömättä 4 päivää. Yhdessä kiitimme Jeesusta suuresta ihmeestä.

Perhe kertoi: “Olemme kiitollisia, että olemme tänään pelastuneet lähes varmalta kuolemalta. Meillä oli kaunis koti ja kaikki hyvin vielä 2 kuukautta sitten. Maassamme oli vapaus lähes 20 vuotta, mutta se vietiin meiltä päivässä. Väite siitä, että Taleban olisi jotenkin muuttunut, on valhetta. Päinvastoin, he ovat vieläkin raaempia, sillä he uskovat että he ovat voittaneet taistelun ja saaneet hallintaansa amerikkalaisten jättämät nykyaikaiset aseet ja listan niistä henkilöistä, jotka ovat työskennelleet lännen hyväksi vuosien ajan Afganistanissa. Siinä listassa on myös meidän nimemme ja monien ystäviemme nimet.

Kertokaa tarinamme Suomessa ja ympäri maailmaa. Älkää olko hiljaa kristittyjen kärsimyksistä Afganis­tanissa. Meillä on noin 60 kristittyä ystävää jotka ovat joutuneet pakenemaan erämaahan. Taleban kulkee talosta taloon ja etsii heitä.

Yritimme paeta jo aikaisemmin Kabulin lentokentän kautta. Jokaisella kerralla talebanin sotilaat työnsivät meidät pois yhdentoista päivän ajan. Mieheni hakattiin. Olimme myös lähellä, kun pommit räjähtelivät. Jumala varjeli meitä, mutta epätoivomme oli suuri. Nyt olemme turvassa Jumalan ja teidän rakkauden tekonne ansiosta.”

Rakas Missiomaailman ystävä, haluan kiittää jokaista työmme tukijaa esirukouksista ja taloudellisesta tuestanne. Tämä on yksi hienoimmista hetkistä tässä työssä, jota saamme yhdessä tehdä! Perheen äidin tieto siitä, että Afganistanin vuorilla ja erämaissa on vielä 60 heidän tuntemaansa kristittyä ystävää, ei jätä minua rauhaan. Ajattele, että tälläkin hetkellä vuorilla piileskelee kristittyjä, jotka odottavat ja rukoilevat Jumalalta apua. Nyt meillä on tiedossa valmiit kanavat, miten voimme pelastaa heitä. Tämä kanava ei ole välttämättä auki kovin pitkään. Haluaisitko sinä pelastaa heitä lisää? Aikaa ei ole hukattavaksi. Yhden ihmisen pelastaminen maksaa noin 2000 euroa.

Kun tämä ensimmäinen perhe oli tulossa rajalle, meitä pyydettiin lähettämään nopeasti lista nimistä, jotka halusimme pelastaa. Tämä toi mieleeni tunnetun elokuvan nimeltä Schindlerin lista. Elokuva kertoo saksalaisesta yrittäjästä Oskar Schindlerista, joka pelasti yli tuhannen juutalaisen hengen holokaustissa toisen maailman sodan aikana. Elokuvan nimi viittaa listaan, jonka Oskar teki juutalaisista, jotka hän haluaisi pelastaa. Oskar maksoi jokaisesta juutalaisesta ison summan natseille. Elokuvan loppuhetkillä Oskar purskahtaa itkuu ja sanoo, että olisi voinut tehdä vielä paljon enemmän. Oskar katuu, että oli säästänyt kultakorun, jolla olisi voinut pelastaa 2 juutalaista ja myymällä autonsa hän olisin voinut pelastaa 10 lisää. Elokuvan lopussa yli tuhat pelastettua juutalaista tulevat hänen ympärilleen ja sanovat: Ihminen, joka on pelastanut yhden ihmisen on pelastanut koko maailman. 

Nyt Afganistanissa kirjoitetaan ”Schindlerin listaa”. On aika toimia ja siirtää kristittyjen nimet talebanien tappolistalta pelastettujen listaan. Pyydämme sinua rukoilemaan, tämä tehtävä ei onnistu ilman esiru­kousta. Tue pelastusoperaatiota taloudellisesti. Ehkä sinulla on mahdollisuus yksin tai yhdessä muiden kanssa kirjoittaa yhden ihmisen nimi listaan. Voimme pelastaa vielä monia: Joka pelastaa yhden ihmisen on pelastanut koko maailman.

Lahjoita viitteellä 4653 lokakuun loppuun mennessä.

Markus Korhonen
Toiminnanjohtaja
markus.korhonen@missiomaailma.fi

Tämä perhe pelastettiin Afganistanista syyskuussa. Turvallisuussyistä joudumme peittämään heidän kasvonsa.