HERÄTYS- JA LÄHETYSJÄRJESTÖ

Nyt on aika auttaa Haitissa


Matthew-hirmumyrsky iski Haitille rajusti. Yli miljoona ihmistä on hätäavun tarpeessa. Kolera uhkaa levitä likaisen veden välityksellä.

Viime viikolla Missiomaailman tiimin oli määrä vierailla Haitissa avustuskohteessamme. Suunnitelmat menivät uusiksi, kun hirmumyrsky Matthew pyyhkäisi järkyttävällä tuhovoimallaan Etelä-Haitin yli. Seurasimme tilanteen kehittymistä Miamissa. Tilanne oli Floridassakin uhkaava: lentokentät ja julkiset paikat suljettiin, miljoonia ihmisiä pyydettiin lähtemään evakkoon.

Lohduton näky

Haitilla näky hirmumyrskyn jälkeen on lohduton: taloja on romahtanut maan tasalle ja sato on tulvien johdosta pilalla, tiet ovat myrskyaluiella paikoin kulkukelvottomia. Kuolleiden määrän on arvioitu olevan yli 800. Tällä hetkellä maassa on yli miljoona ihmistä hätäavun tarpeessa. Suuri uhka on koleran leviäminen, sillä tauti leviää likaisen veden välityksellä. Kolera voi viedä hengen jopa tunneissa.

Viemme apua Haitille marraskuussa

Yhteistyökumppanimme Haitilla ovat valmiita auttamaan myrskyn uhreja. Ruokaa, vettä ja välttämättömiä tarvikkeita tarvitaan nyt kipeästi. Suomesta on lähdössä Missiomaailman tiimi hätäalueelle Markus Korhosen ja lähetyspastori Martti Falckin johdolla pian. Olethan mukana kanssamme tuomassa elämää ja toivoa Haitin kärsiville ihmisille?

Markus Korhonen

Voit lahjoittaa Haitiin viittellä: 8883


Osa ihmisiä asuu edelleen teltoissa vuoden 2010 maanjäristyksen jäljiltä. Huonokuntoiset talot eivät kestäneet myrskyä ja niiden katot irtoilivat. 


Avun tarpeessa on yli miljoona ihmistä.


Pitkittyneen koleraepidemian ja zika-viruksen vuoksi maan terveystilanne on jo ennestäänkin huono ja nyt pelätään koleran leviämistä saastuneen veden välityksellä. 


Yli 70 000 asukkaan Les Cayes kärsii pahoista tulvista.


Pahin tilanne on Etelä-Haitissa, jossa rankkasateet ovat aiheuttaneet tulvia. Myrsky tuhosi myös sadot, joten pelkästään ruoka-apuakin tarvitaan pitkään.

Kuvat: Danel Georges

Missiomaailma Haitissa

  • Katastrofiapu
  • Katulasten ruoka-apu
  • Haitin viite: 8882