HERÄTYS- JA LÄHETYSJÄRJESTÖ

Rakkaat Missiomaailman ystävät


Pastori Larry Stockstill tapasi Missiomaailman elokuussa istuttaman seurakunnan pastoriperheen Libanonissa. Jumala on käyttänyt tätä pastoripariskuntaa Syyrian herätyksen välikappaleena voimakkaasti. Valitettavasti emme voi julkaista turvallisuussyistä Syyriassa työntekijöidemme nimiä tai paikkakuntaa. Kiitos, että muistat rukouksin tätä perhettä.

Olen ollut perheeni kanssa Amerikassa nyt kaksi kuukautta työ- ja koulutusjaksolla. Jumala on siunannut meitä unohtumattomilla kokemuksilla, ystävyyssuhteilla ja Pyhän Hengen sytyttävällä läsnäololla.

Pastorimme pelastui ohjusiskussa

Kirjoitan tätä kirjettä Baton Rougessa, Lousianassa. Tänään pidimme työpalaveria pastori Larry Stockstillin kanssa. Huomiomme keskittyy juuri nyt paljon Lähi-itään. Missiomaailma istutti elokuussa seurakunnan Syyriaan. Olen onnellinen siitä, että voimme auttaa syyrialaisia herätyksen levittämisessä sodan kauhujen keskellä. 

Larry Stockstill tapasi syyrialaisen pastorimme Libanonissa ja antoi hänestä erittäin hyvän todistuksen. Pastori on rohkea ja Jumalan ääntä kuunteleva mies. Jokin aika sitten hän oli eräässä talossa, kun Pyhä Henki sanoi: ”Lähde äkkiä tästä talosta pois”. Hän oli totellut viipymättä. Seuraavassa hetkessä ohjus oli iskeytynyt tuohon taloon.

Mielenkiintoista työtä

Tulevat viikot täällä ovat työntäyteisiä. Olemme tekemässä uutta The Surge Report –lähetyslehteä ja kierrämme Larry Stockstillin kanssa Remnant –konferensseissa, jotka on suunnattu seurakuntien johtajille. Näissä tapahtumissa pidetään esillä seurakuntaistutusnäkyä.

Minulla on ollut mahdollisuus myös tavata eri lähetysjärjestöjen johtajia. Muutama päivä sitten olin Tulsa Oklahomassa World Compassionin johtajan Joel Vesasen vieraana. On hienoa, että Jumala käyttää suomalaisia lähetyssaarnaajia ympäri maailmaa. Joel on saanut viedä vuosikymmeniä evankeliumia maailman suljetuimpiin maihin. Mielenkiinnolla jään odottamaan, millaisia ovia Jumala avaa meille jatkossa tämän yhteyden kautta.


Bethel-seurakunta Reddingissä on ollut innostava kokemus.

Perheen kokemuksia

Ensimmäiset kuukaudet olemme asuneet perheeni kanssa Reddingissä ja käyneet Bethel-seurakunnassa. Kaupungilla liikkuessa voi nopeasti havaita sen, että ihmiset arvostavat paljon Bethel –seurakuntaa. Seurakuntalaiset palvelevat vapaaehtoisesti sairaaloissa, kouluissa, päiväkodeissa, vanhustentaloilla ja vankiloissa, ja välittävät näin Jumalan rakkautta ympäristöönsä.

Bethel tunnetaan myös vahvasta ylistysmusiikistaan ja uskonhenkisistä elokuvista, jotka ovat levinneet ympäri maailmaa. Seurakunnassa huomioidaan mielestäni hyvin perheet ja myös lapsille opetetaan Jumalan äänen kuulemista.

Ensimmäisenä sunnuntaina tyttäreni tuli silmät kirkkaana loistaen pyhäkoulusta ja näytti minulle paperilappua, johon oli kirjoitettuna profetia: ”Nuppu, sinusta tulee hyvä johtaja, tulet auttamaan monia.”

Bethelissä on vahva Pyhän Hengen läsnäolo ja sairaita parantuu joka viikko. Lauantaisin seurakunnassa järjestetään Healing Room -tapahtuma, jossa rukoillaan sairaiden puolesta. Tyttäreni Helmi on ollut mukana Healing Room -ylistystanssiryhmässä, jota johtaa Saara Taina Rovaniemeltä. Saara on voideltu ylistystanssija, joka kiertää ympäri maailma opettamassa asiasta. Helmille on selvää, mitä ylistystanssi merkitsee: ”Kun tanssin Jeesukselle, ihmisiä parantuu ympärillä!”

Täällä olon aikana Jumala on puhunut meille paljon Suomessa alkavasta herätyksestä. Se on nopea ja voimallinen. Jumala tulee yllättämään meidät. Hänen lupaukset eivät raukea tyhjiin.

Kiitos tukijoille

Syksyn aikana Missiomaailman työ on jatkunut eri kohteissa vahvasti. Haluan kiittää työmme ystäviä rukouksista ja taloudellisesta tuestanne. Olemme saaneet olla yhdessä muuttamassa monen aikuisen ja lapsen elämää Jumalan rakkaudella. Iloitkaamme yhdessä tämän uutislehden välityksellä niistä hyvistä asioista, joita Jumala on tehnyt työmme kautta. Jatketaan edelleen rukousta erityisesti Israelin kibbutsi –hankkeen ja lähetyslasten joulukampanjan puolesta.Kiitos.

Markus Korhonen


Markus Korhonen Tulsassa Oral Robertsin yliopiston edessä.